Ohje seeprasukkaan

Koko 37/38

Lanka Filcolana Arwetta Classic
väri 354 50 g
väri 334 20 g

Sukkapuikot 2-3 mm (käsialan mukaan, itselläni on löysä käsiala, joten käytössä oli puikot 2 mm). 
Tiheys 28-32 s = 10 cm

Luo pohjavärillä 64 s ja jaa silmukat tasan neljälle puikolle, 16 s per puikko. Neulo joustinneuletta (1 o, 1 n) yhteensä 8 kerrosta. Aloita kirjoneule ruutupiirroksen ensimmäiseltä kerrokselta ja neulo kerrokset 1-35 (huom. kerroksen 35 kaksi viimeistä silmukkaa neulotaan apulangalla kantapäätä varten). 

Ota seuraavaksi eri värinen apulanka ja neulo sillä 4. puikon kaksi viimeistä silmukkaa, 1. ja 2 puikon silmukat sekä 3. puikon kaksi ensimmäistä silmukkaa. Silmukoita on nyt yhteensä apulangalla neulottuna 36. Kerroksen vaihtumiskohta tulee oikean jalan sisäsyrjälle. Jatka sitten neulomista normaalisti ruutupiirroksen mukaan kohdasta, johon ennen apulankaa jäit.

Jatka ruutupiirroksen mukaan neulomista kerrokseen 75 asti tai, kunnes olet lähellä pikkuvarpaan juurta. Pura apulangalla tehdyt kantapään silmukat ja poimi ne langalle tai kaapelille. Sovita sukkaa ja aloita kärkikävennukset, kun olet pikkuvarpaan juuressa: neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o + ylivetokavennus sekä 2. ja 4 puikon lopussa 2 s oikein yhteen + 1 o. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 6 s. Tee kavennukset tämän jälkeen joka kerroksella ja päätä työ, kun jäljellä on yhteensä 8 s.

Kantapää
Jaa kantapään silmukat tasan neljälle puikoille ja poimi aukon molemmista reunoista silmukoita siten, että jokaisella puikolla on 19 silmukkaa. Kerroksen vaihtumiskohta on oikean jalan sisäsyrjällä. Neulo yksi kerros sileää ja aloita sitten kavennukset: neulo 1. ja 3. puikon alussa 1 o + ylivetokavennus sekä 2. ja 4 puikon lopussa 2 s oikein yhteen + 1 o. Tee kavennukset joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on 4 s. Päättele silmukoimalla.

Neulo vasemman jalan sukka muuten samoin, mutta neulo kantapään silmukat apulangalle 3. ja 4. puikolta. Kerroksen vaihtumiskohta on vasemman jalan sisäsyrjällä.

Huom. Pitkien langanjuoksujen välttämiseksi kannattaa tehdä langankiertoja kohdissa, joissa tulee enemmän kuin 6 silmukkaa samalla värillä.

Tämä ohje ja kaavio ovat vain henkilökohtaiseen käyttöön, ei kaupalliseen. Jaa versiosi seeprasukasta Instagramissa #seeprasukka ja tägää @diy.by.anni mukaan. Toivottavasti saat iloa tästä ohjeesta! 










Kommentit

Suositut tekstit