Ohje Vilma-pipoon

Koot: päänympärys 50 cm(54 cm)58 cm

Lanka: Drops Baby Merino 2-kertaisena n. 70g (90g) 100 g 

Sukkapuikot 4,5 mm tai käsialan mukaan (tai 40 cm pyöröpuikot)
Tiheys 20 s = 10 cm

Pipo neulotaan ylhäältä alas kaksinkertaisella langalla. Tee pieni rengas ja luo renkaaseen 12 s. Kiristä aloitusrengas. Jos tämä aloitustapa on sinulle uusi, erittäin hyvät kuvalliset ohjeet löytyvät Louhittaren luolan sivuilta täältä.

Jaa silmukat tasan neljälle puikolle, 3 s per puikko. Neulo sileää ja lisää jokaisella kerroksella neljä uutta silmukkaa seuraavasti: Neulo 1. puikon silmukat, nosta vasemmalla puikolla 1. ja 2. puikon välistä uusi silmukka ja neulo tämä kiertäen oikein. Neulo loput puikot samoin. Uusi silmukka tulee aina jokaisen puikon loppuun. 

Jatka silmukoiden lisäyksiä jokaisella kierroksella, kunnes jokaisella puikolla on 20 s (22 s) 24 s. Yhteensä siis 80 s (88 s) 96 s. Jatka sitten sileää, kunnes työn pituus on n. 15 cm (17 cm) 19 cm. Käännä sitten työ (eli lähde neulomaan takaisin vastakkaiseen suuntaan) ja aloita joustinneule. Neulo joustinneuletta (1 kiertäen oikein, 1 nurin) 11 cm (12 cm) 13 cm. Päättele työ joustinneuletta neuloen. Päättele ja höyrytä. Lopuksi käännä pipon reuna sopivan mittaiseksi ja ompele muutamalla pistolla kiinni.

Tämä ohje on vain henkilökohtaiseen käyttöön, ei kaupalliseen. Jaa versiosi Vilma-piposta Instagramissa #vilmapipo #vilmabeanie ja tägää @diy.by.anni mukaan. Toivottavasti saat iloa tästä ohjeesta! 














Kommentit

Suositut tekstit